Om man inte har pli på hundarna

Om man inte har pli på hundarna

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

Har du din hund på hunddagis? Det är ju dags för det nu igen, efter att pandemin äntligen är över och vi kan återgå till att jobba på våra kontor. Så hur är det med ert hunddagis? Många hunddagis, där personal som jobbar som inte riktigt har kontroll över hundarna, har lokaler med mycket oljud. Så snart som någon kommer in på hunddagiset så skäller hundarna och det låter fruktansvärt mycket. Har man inte åtgärdat akustiken i sådana lokaler så Blir varje skall som 100 till.

Så kan du åtgärda oljud på hunddagis

Utan ljudabsorbenter blir det i längden svårt att stå ut med alla hundar som skäller vid närmaste rörelse i lokalen. Vissa hundar skäller så snart någon närmar sig en lokal och fortsätter skälla. Är det då många hundar på ett och samma ställe och en hund börjar skälla, så skäller även alla andra hundar. Hundar är ju flockdjur. Om en hund blir rädd, eller aggressiv så brukar den känslan sprida sig till de andra hundarna. Så om en hund börjar skälla intensivt så börjar alla andra också skälla minst lika intensivt.

Vad hunddagisägaren bör göra

Så om man är hunddagisägare så behöver man göra något åt väggar och tak i inredningen på hunddagiset. Om inte alla i personalen ska må dåligt av allt oljud så kan man motverka det hela med att inreda väggarna med ljudabsorbenter. De gör så att ljudet absorberas, dämpas och så att inte ljudet fortsätter öka i styrka.