Snart tar roboten hand om hunden?

Snart tar roboten hand om hunden?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Uncategorized

Har din hund upptäckt dammsugaren hemma och står och skäller på den? Om de inte har gjort det förr så lär de ha ännu mer anledning att göra det med de nyaste dammsugarrobotarna. Vissa katter, eller hundar har upptäckt att de kan sätta sig på dammsugarroboten och följa med på dammsugarrobotens färd genom ens golv i sin bostad.

Man kan ju tycka att det är en bättre strategi än att stå och skälla på den lilla roboten som ändå aldrig kommer att svara på hundskallet.

Ta ut hunden så den får vara fri ute

Då är det bättre att ta ut hunden eller katten ut på landet. Om ni har en stor tomt, eller skog där hunden, eller katten kan släppas lös, så kommer du, din hund, eller katten att få många fina dagar. Din hund kommer att njuta av friheten att slippa gå i koppel – vem skulle vilja göra det frivilligt? – så varför gör vi det med våra hundar?

Vissa bygger ju hundkojor utomhus och har hundarna att bo i hundkojan, eller hundrastgården året runt. Då kan man ju undra varför vissa skaffar hund, om de inte vill vara med sin hund?
Och de riktigt lata skaffar till och med ett löpband till sin hund, för att de inte orkar gå ut med sin hund tillräckligt mycket. Genom att låta hunden gå på löpbandet, blir den stackars hunden så trött, att den inte längre har lust att gå ut och gå, vilket ju är hundens mest naturliga beteende.

Ska robotarna ta hand om hundarna?

Snart har vi väl skaffat robotar som tar hand om hundarna åt oss. Frågan är om hundarna uppskattar en robot, även om den skulle leka med hunden, är det inte säkert att hundarna ens skulle reagera, annat än genom att skälla på roboten, såsom de gör med dammsuagarna. Även om roboten skulle låta, röra på sig, kan man kanske (inte än) få en robot att väcka samma vänskap mellan hunden och roboten, såsom mellan människan och hunden, som ju har vant sig vid varandra i flera hundra tusentals år. Men vem vet? Den som lever får se! Det enda som kan hålla robotarna ”levande” är att de ständigt är uppladdade.