Brottmål Stockholm

Du vet väl om att det är olagligt att missköta sin hund? Och det är nog tur att det är olagligt. Alla hussar och mattar är inte goda hussar och mattar, det är anledningen till att det finns en lag som förbjuder hussarna och mattarna att missköta sin hund. En hund är ju alldeles sårbart och utsatt när vi tar hand om dem. De är helt utelämnade till oss för att de ska få tak över huvudet, mat att äta och någonstans där den kan uträtta sina behov. Förutom dessa basala behov, har hundarna även behov av lek, värme och kärlek. Det vet alla som någon gång har haft en hund! Det är som att få en ny familjemedlem!

Om man missköter sin hund

Skulle det vara så att någon missköter sin hund, så faller det under allmänt åtal, heter det. Det innebär att en åklagare tar upp ett fall i domstolen om hon eller han (åklagaren alltså) kan bevisa att någon har misskött sin hund – med vilje. Det måste alltid vara glasklart att den som har misskött sin hund, har gjort det med berått mod. Hur skulle ett sådant fall kunna se ut i verkligheten. Säg att till exempel någon har bundit fast sin hund efter en bil och skadat sin hund. Någon har filmat detta fruktansvärda så att en åklagare får den bilden och kan visa i en domstol att personen med berått mod har bundit fast hunden i bilen och sedan kört med bilen så att hunden har skadat sig.

Alla har rätt till en försvarare

Oavsett om man är skyldig eller inte, har alla rätt att försvara sig. Man får då rätt att anlita en advokat som är duktig på brottmål. Det är mycket viktigt att man i ett sådant här läge, anlitar rätt slags advokat. Juridiken är ett så stort område att en jurist, omöjligt kan vara bra på allt inom juridiken. Alla advokater specialiserar sig inom ett eller flera områden. Är det ett brottmål, så bör man alltid anlita en advokat som är duktig just på att försvara en klient angående ett misstänkt brott.